Преглед на кола при покупка

Професионален преглед на колата преди покупка от Road-assistance вашият приятел в нужда!

Как става прегледа на кола при покупка?

Набелязали сте автомобил в автокъща или от частно лице но се чудите дали всичко по автомобила е ок и няма скирити проблеми и дефекти? Не се колебайте, а се обадете на професионалните механици от пътна помощ Road assistance. Нашият дългогодишен опит с всякакви автомобили ще ви насочи към правилния избор.

Оглед на купето на автомобила.

Теста на употребявания автомобил започваме с огледа на купето. Търсим следи от удари, кит , интервенции. Преглеждаме всичките фуги между различните детайли на автомобили и ако има отклонения извън стандартите това означава че дадения автомобил е претърпял удар. Преглеждаме фаровете и стоповете дали са еднакви подменяни ли са с китайски и заместители което с просто око не може да се хване. Преглеждаме всички гумени уплътнения за следи от боя по тях това значи, че детайла е пребоядисван в повечето случай майсторите в България не се занимават да облепват добре детайлите в следствие на което остават следи.

Преглед на всички компютърни системи.

Разполагаме с пълен набор професионален софтуер за компютърна диагностика на място с лаптоп. Можем да ви дадем цялостно състояние на автомобила, и наличие на грешки в :

  1.  Airbag.
  2. Имобилайзер.
  3. Запалителна система.
  4. Двигателен обсег.
  5. Климатична система.
  6. Данни в реално време.
  7. Всички уреди по таблото.
  8. Комфорт система.

Преглед на съединителя.

Правим пълен тест на съединителя посредством опита ни можем да ви кажем колко живот му остава приблизително както и има ли проблеми с Аксиалния лагер, притискателния или феродов диск. Както и най-скъпия детайл, а именно демпфера ако има такъв след 2004 година почти всички дизелови автомобили имат такъв.

Тест на ходова част.

Пълен тест на ходовата част за луфтове и отклонения. Тестване на носачи, шарнири, тампони, накрайници, карета и биалетки.

Тест и преглед на двигателя.

Правим цялостен преглед на двигателя за течове има ли следи от износване на валове и симптоми за тръгнали сигменти както и пушек от картерни газове което би довело до основен ремонт. Преглеждаме състоянието на турбината ако има такава за шумове и луфтове. Тестваме горивната и запалителната система за неизправности.

Преглед на трансмисията на автомобила.

 

Преглеждаме скоростната кутия за скъсани маншони и течове. Тестваме всичките скорости дали влизат нормално имат ли някакви притеснителни шумове и звуци. Хъркат ли при превключване и имат ли симптоми за проблем.

Оглед и тест на охладителна система.

Преглеждаме цялостно охладителната система като започваме с всички маркучи преглед за напуквания, смяна и интервенции по тях. Преглеждаме състоянието на антифриза има ли наличие на гориво или масло в него което води до сериозни ремонти по двигателя. Симптоми за прегряване или проблем с термостата дали отваря или затваря навреме. Състоянието на перката и радиатора има и следи от лепене или течове и загуба на течности.

Потърсете ни на телефон: 0878638310 за да ви кажем цялостното състояние на автомобила който сте харесали,

Възползвайте се от услугата ни пълна автодиагностика на място в София.